На сайте infoworks.com.ua можно заказать новые, купить готовые, скачать бесплатные курсовые, рефераты, контрольные работы, дипломы, расчетные задачи, лабораторные по различным предметам.
Для того чтобы получить реферат или другую учебную работу, выберите раздел рефератов либо воспользуйтесь системой поиска рефератов.

Заказать контрольную, реферат, курсовую или дипломную работу...

Тема: «Особливості технологічного процесу виробництва асортименту змішаних алкогольних напоїв з використанням різних видів сировини» (ID:17)

Скачайте документ в формате MS Word*
*Полная версия представляет собой корректно оформленный текстовый документ MSWord с элементами, недоступными в html-версии (таблицы, рисунки, формулы, сноски и ссылки на литературу и т.д.)
Скачать работу..
Объем работы:       8 стр.
Размер в архиве:   31 кб.

Особливості технологічного процесу виробництва асортименту змішаних алкогольних напоїв з використанням різних
видів сировини







Зміст







Вступ


Ціль моєї роботи полягає в вивченні технологічного процесу виробництва асортименту змішаних алкогольних напоїв
з використанням різних видів сировини для ресторану і бару вищого класу. Завдання полягає в дослідженні
технологічних режимів, умов обробки сировини, напівфабрикатів, напоїв їх рецептури та технології виробництва.

Актуальність теми зумовлена тим, що в сучасних ресторанах та барах названого класу алкогольні напої, зокрема
змішані (коктейлі) складають чи не найбільшу частину прибутків підприємства, більшість клієнтів в першу чергу
замовляють напої. Від якості, оригінальності, привабливості, ексклюзивності напоїв в значній мірі може
залежати імідж, відвідуємість, та в кінці-кінців – прибутковість барів вищого класу, ресторанів, та взагалі
любого іншого підприємства громадського харчування.

Поняття “змішані алкогольні напої” поєднує алкогольні напої, виготовлені з горілки, джину, лікеру,
фруктово-ягідних соків, цукрового сиропу і води, ароматизовані фруктами, ягодами й екстрактами ароматичних
рослин і т.д.

Алкоголь, що служить основою для їхнього приготування, це звичайно якісні та фірмові марки міцних алкогольних
напоїв (горілка, ром, віскі, текіла), хоча можуть бути використані і такі алкогольні напої як лікери, креми,
вина.




1. Загальна характеристика асортименту змішаних алкогольних напоїв


Досить легко розділити змішані алкогольні напої (коктейлі) на Long Drinks, Short Drinks і Hot Drinks, але
піддати їх певній класифікації, як мені здається, неможливо, оскільки кожний з коктейлів по-своєму унікальний.
Не можна ухилитися від таких видів змішаних напоїв, як, наприклад, фізи чи эг-ноги, але деякі класифікації
намагаються охопити і розділити на групи всі існуючі у світі коктейлі. Мені представляється це непотрібним
заняттям. Немає точної класифікації коктейлів, є їхня точна рецептура. Тому я вибрав досить просту стиснуту
класифікацію, але саме ту, котру необхідно знати.

Аперитиви

Роль аперитиву полягає в тому, щоб збудити апетит в очікуванні обіду чи вечері, але ні в якому разі не
притупити почуття голоду. Через відмінності в культурі харчування в різних країнах аперитиви існують у різних
формах:

Класичні аперитиви

Найбільш відомі з них: Dry Martini (Драй Мартіні), Side Car (Сайд кар), White Lady (Уайт леді). Сюди ж можна
віднести і Kir (Кір).

Аперитиви середиземноморскої Європи

Вермути і європейські бітери дуже добре підходять для таких коктейлів, хоча їх можна пити й у чистому виді.
Вони входять до складу коктейлів: Americano (Американо), Negroni (Негрони) і інших. На півдні Європи
надзвичайно популярні бітери, такі як Suze, Picon, Сатрап, а також ганусові: Pernod, Ricard, Sambucca, Ouzo.

Дижестиви

Групу дижестивів називають «After Dinner Cocktails» (Афті дині коктэйлз) - коктейлі після вечері.

Це завжди досить міцні коктейлі, що часто містять кавовий лікер. До дижестивів також можна віднести міцні
спиртні напої, звичайно уживані після їжі.

Тонізуючі коктейлі

Це коктейлі, що не класифікуються по компонентах, що входить у їхній склад. До цих напоїв відносяться класичні
Virgin Mary (Вірджін Мери), Bloody Mary (Бладі Мэри), Bullshot (Булшот). Тонізуючі коктейлі або дуже міцні
(30-35%), або містять багато соку, калорійних фруктів чи бульйону.

Ці коктейлі називають також Corpse Revivers (« Що Повертають до життя мерця»).

Коктейлі на основі шампанського

Серед коктейлів на основі шампанського можна виділити кілька підгруп:

суміш міцних спиртних напоїв із шампанським, найвідомішим у цій групі є Champagne Cocktail
(Шампань-коктейль);

суміш лікерів із шампанським, класичний приклад - коктейль Kir Royal (Кир роял), що є також відмінним
аперитивом;

суміш фруктового соку і шампанського, у цьому випадку рекомендується використовувати тільки свіжі,
неперезрілі фрукти, як приклади можна привести коктейлі Bellini (Беллини) і Buck's Fizz (Бакс-физ).

Сауери (sours)

Short drinks, приготовляются в шейкере. Вони подаються в келиху для коктейлів. Це кислі американські напої на
основі лимонного соку, цукру і міцного спиртного.

Приклади: Whiskey Sour (Виски-сауэр), Brandy Sour (Бренди-сауэр).

Фізи (fizzes), колінзи (collins), коблери (cobblers) і фікси (fixes)

Відносяться до Long Drinks, готуються прямо в келиху, крім фізів, для яких використовується шейкер.

Фізи. «Те fizz» - значить сичати. До цієї групи відносяться коктейлі, що втамують спрагу в жару. У їхній склад
входять лимонний сік, цукровий сироп чи пудра, міцне спиртне, що збиваються в шейкері, і додається газована
вода. Деякі бармени радять для одержання дуже шипучого напою відкрити пляшку з газованою водою, закрити
горлечко пальцем, потрусити пляшку і вилити її вміст у коктейль.

Приклади: Gin Fizz (Джин-физ), Vodka Fizz (Вод-ка-физ).

Колінзи. Складаються з лимонного соку, цукрового сиропу чи пудри, міцного спиртного і газованої води.

Найвідоміший з них — John Collins (Джон Коллинз).

Коблери. Складаються з тих же самих інгредієнтів, що фізи і колінзи, але готуються на основі колотого льоду.

Приклади: Brandy Cobbler (Бренди-коблер), Porto Cobbler (Порто-коблер).

Фікси. Готуються так само, як колінзи, але в них додається лікер Curacao.

Приклади: Brandy Fix (Бренди-фикс), Gin Fix (Джин-фікс).

Ег-ногі (egg-nogs) і фліпи (flips)

Ег-ногі. Long Drinks, що готуються в шейкері. Їхні основні компоненти: яєчний жовток, цукор чи цукровий сироп,
вершки чи молоко, спиртне, додається мелений мускатний горіх. Приклад: Brandy Egg-Nog (Бренді-ег-ног)

Фліпи. Short Drinks, що готуються в шейкері і подавані в келиху для коктейлів. Інгредієнти: цукор чи цукровий
сироп, жовток, спиртне і мелений мускатний горіх. Приклад: Porto Flip (Порто-фліп)

Гарячі напої (hot drinks)

До цих напоїв відносяться гроги (лимонний сік, цукор, спиртне, вода чи чай, спеції), тоді (спиртне, цукор чи
мед, вода чи соки), хот кофі (цукор, спиртне, кава, іноді вершки), пунші (спиртне, соки, цукор, спеції).
Гарячі напої подаються в термостійких келихах (якщо Ви не упевнені в таких властивостях келиха, перевірте його
за допомогою гарячої ложки). Спиртне треба зігріти, але ні в якому разі не піддавати кипінню. В нього, у
залежності від рецептури, додаються гаряча кава, гарячий чай, гаряча вода, гаряче вино і т.д.



© 2012-2022 infoworks.com.ua